NBA 2K23 Review – Het basketbalspektakel is terug (2023)

DeurSheadon GunputMaandag 12 september 2022 om 1 uur 's middags

NBA 2K23 kwam onlangs uit en natuurlijk heeft XGN de ​​game ook gespeeld. Of de game net zo goed is als vorig jaar of misschien nog wel beter, lees je in deze review.

NBA 2K23 Review – Het basketbalspektakel is terug (1)

Elk jaar brengt uitgever en game-ontwikkelaar 2K een nieuwe NBA 2K-game uit. Dat is dit jaar uiteraard weer het geval en dat is ook zoNBA2K23gepubliceerd op 9 september. Nummer 23 is het rugnummer van misschien wel de meest iconische basketbalspeler aller tijden, Michael Jordan. NBA 2K23 staat dan ook volledig in het teken van deze legende.

Creëer een NBA-ster

Vanaf NBA 2K10 heeft elke NBA 2K-game een MyCareer-modus (voorheen MyPlayer) gekregen, dit jaar is dat weer hetzelfde. In deze spelmodus creëer je je eigen speler en stel je deze van begin tot eind samen. Zo kun je uitgebreid samenstellen hoe goed hij kan schieten met 3-punters, lay-ups kan maken en wat zijn verdedigende capaciteiten zijn. Ook het uiterlijk van de speler kan tot in detail worden aangepast. NBA 2K ziet er beter uit dan ooit, vooral op PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc. Hierdoor ziet het personage er ook erg realistisch uit. Je eigen basketbalspeler maken is een van de coolste activiteiten in het spel.

Door middel van een badgesysteem waarbij je badges ontgrendelt door deel te nemen aan trainingen en uiteraard door wedstrijden te spelen, kan jouw speler nog meer kwaliteiten verwerven. Met badges kan de speler bijvoorbeeld vanaf grotere afstanden schieten of kunnen grote tegenstanders gemakkelijker door hun verdediging heen breken. Dit badgesysteem is in NBA 2K23 anders dan in de voorgaande games. Badges zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waarbij de beste badges in categorie 3 vallen. Om de beste badges te bemachtigen, moet je eerst punten besteden in categorie 1 en 2 en dus goed nadenken over welke badges je neemt. Door dit nieuwe systeem kiezen niet alle online spelers dezelfde badges. Dit systeem is in NBA 2K23 iets ingewikkelder dan gebruikelijk, maar maakt het ontwikkelen van een goede speler iets uitdagender en zorgt ervoor dat je echt keuzes moet maken en nadenken.

NBA 2K23 Review – Het basketbalspektakel is terug (2)

Win de gunst van de stad

De MyCareer-modus in NBA 2K23 heeft dit jaar opnieuw een verhaal gekregen om door te spelen. Het verhaal gaat vooral over alles wat vanaf het begin misgaat. Zodra je een personage hebt gemaakt, kun je kiezen welk team je wilt kiezen in de NBA Draft. Dit wordt echter niet op prijs gesteld omdat de fans niet blij zijn dat het team jou heeft verkozen boven basketballer Shep Owens. Hierdoor haat de hele stad je vanaf het begin. Het is dus aan jou om de fans, de pers, maar ook het bestuur van je team ervan te overtuigen dat je een goede en leuke speler bent.

Dit jaar heeft MyCareer een leukere cast om je te helpen. Je hebt bijvoorbeeld een vriendin genaamd Mila die ook voor je werkt, manager Ricky en PR-manager Ashley. Dit is de grappigste cast die de 2K-basketbalgame in jaren heeft gehad. Ricky en Ashley zijn allebei bijzondere karakters en voegen een geweldige sfeer toe aan het spel. Mila is een minder interessant personage en voelt niet echt als de vriendin van je speler. Maar verder is de cast erg goed in NBA 2K23, en ook de unieke personages die je ontmoet tijdens je avontuur in de stad geven de game veel sfeer.

Om de stad voor je te winnen, moet je zelfs meer doen dan alleen op het veld presteren. Net als vorig jaar kun je ook aan een rapcarrière beginnen en komen er verschillende (echte) artiesten op je pad. In het begin is het belangrijkste doel indruk te maken op rapper J. Cole. Bovendien moet je NBA-speler ook indruk maken op mensen in de mode en het zakenleven. Gelukkig is het stadje waar je op avontuur gaat ook erg sfeervol. Er zijn overal verschillende wijken, zo is er een modewijk waar je kleding kunt kopen van grote merken als Nike, New Balance en Under Armour.

Door de hele stad zijn er veel verschillende banen waar je straatbasketbal kunt spelen tegen zowel de computer als andere online spelers. Misschien wel één van de leukste momenten is het met een willekeurige andere speler op een basket schieten en de bal voor elkaar vangen en naar elkaar gooien. MyCareer biedt echt urenlang plezier.

NBA 2K23 Review – Het basketbalspektakel is terug (3)

Stel een legendarisch team samen

De NBA 2K23 MyTeam-spelmodus is dit jaar uiteraard terug. In deze modus is het doel om je eigen team van echte basketbalspelers samen te stellen. Het is mogelijk om zowel huidige als oud-spelers mee te nemenline-uptoevoegen. Met dit team kun je in de verschillende spelmodi van MyTeam de strijd aangaan met de computer en andere online spelers. MyTeam is eigenlijk niet veel anders dan vorig jaar. De computer is slimmer dan ooit en dat maakt het lastig om achtereenvolgens met dezelfde technieken te scoren. Er is ook een nieuwe spelmodus toegevoegd: Triple Threat Co-op. Dit is een leuke toevoeging, omdat je hierdoor voor het eerst in MyTeam met vrienden uit hetzelfde team kunt spelen.

Dit jaar helpt MyTeam nieuwe spelers ook iets meer. Wanneer je de spelmodus voor de eerste keer start, is het de bedoeling dat je een eerste speler selecteert. Je kunt kiezen uit drie verschillende NBA-sterren: Joel Embiid, Jimmy Butler en Ja Morant. Voordat je een keuze maakt, speel je met de spelers een drie-tegen-drie-spel tegen de computer. Het is leuk om op deze manier te weten te komen wat je van de spelers kunt verwachten. Bij de start van MyTeam zal de gekozen speler hoogstwaarschijnlijk veel gebruikt worden, aangezien hij veel beter is dan de andere spelers die je aan het begin krijgt.

MyTeam heeft ook een nieuw systeem om huidige NBA-spelers in NBA 2K23 te krijgen. Ze zijn inbegrepenbeloningsfichesop de tokenmarkt die te koop is, is het probleem dat deze tokens moeilijker te verkrijgen zijn dan de normalebetaalmiddelen. De speciale spelerscollecties bestaan ​​momenteel vrijwel geheel uit oude spelers, dus het is jammer dat er nu vooral met oude spelers wordt gespeeld.

NBA 2K23 Review – Het basketbalspektakel is terug (4)

technische problemen

Technisch gezien doet NBA 2K23 het niet zo goed. Vooral in de MyCareer-modus is er veel stotteren, zelfs op een next-gen console als de PlayStation 5. Ook kan de camera zich vreemd gedragen in sommige scènes of tijdens een vrije worp. Ook in de open wereld van NBA 2k23 MyCareer zijn er regelmatig tribes. Dit was ook een probleem met de game van vorig jaar, en NBA 2K is op dit gebied niet verbeterd. Af en toe crasht het spel zelfs, maar gelukkig gebeurt dit niet al te vaak. Dit is drie keer gebeurd in een totaal van twintig uur speeltijd.

Toch verpesten deze technische problemen niet noodzakelijkerwijs het plezier dat je kunt krijgen van NBA 2K23. 2K heeft een uitgebreide NBA-game ontwikkeld waarin veel leuke activiteiten kunnen worden gedaan. De technische problemen zijn jammer. Maar wanneer het spel even stilstaat, wordt dit vrijwel direct vergeven.

NBA 2K23 Review – Het basketbalspektakel is terug (5)

Het jaar van Michael Jordan

Wat NBA 2K23 bijzonder maakt, is dat het het jaar van Michael Jordan is. Als aanvulling op het spel in het eerste jaarMichael Jordan-editieontvangen, is er dit jaar ook een Jordan Challenge-spelmodus. Deze is erg indrukwekkend en met de Jordan Challenge leer je veel over de legendarische basketballer. Er is creatief nagedacht over de manier waarop je de belangrijke momenten uit zijn leven kunt nabootsen en bij elke Jordan challenge staat een kort interview met iemand die Jordan van dichtbij heeft meegemaakt in de periode waarin de challenge plaatsvindt.

Het leuke is dat de stijl van NBA 2K23 zich aanpast aan de Jordan Challenge. Elke wedstrijd heeft een nauwkeurige lay-out, scorebord en beeldkwaliteit uit die tijd gekregen. De Jordan Challenge is een hele bijzondere toevoeging aan het spel en geeft het spel nog meer inhoud dan het al had.

NBA 2K23 Review – De meest uitgebreide NBA-game sinds tijden

NBA 2K23 is een van de beste en uitgebreide NBA 2K-games die de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Jordan Challenge voegt veel leuke content toe voor basketbalfans, en MyCareer heeft weer een geweldig verhaal met een sfeervolle cast. MyTeam is niet veel veranderd, maar het helpt nieuwe spelers in het begin iets meer. Het is gewoon teleurstellend dat huidige NBA-spelers nu zo moeilijk te vinden zijn vanwege het nieuwe tokenmarktsysteem.

NBA 2K23 kent enkele technische problemen. Zo loopt het spel af en toe vertraging op en is de plaatsing van de camera tijdens een scène of een vrije worp opeens verkeerd. Al deze technische tekortkomingen worden snel vergeven, aangezien NBA 2K23 het op andere gebieden erg goed doet. Het heeft een breed scala aan inhoud, prachtige realistische graphics en nog veel meer goede dingen te bieden.

8

Pluspunten en minpunten

  • Veel inhoud
  • Mooie graphics
  • MyCareer heeft een goed verhaal met leuke karakters
  • MyTeam toegankelijker voor nieuwe spelers
  • Michael Jordan is tevreden met het vieren van de basketbalspeler
  • soms wankel beeld
  • Cameraproblemen
  • MyTeam heeft momenteel voornamelijk oude NBA-spelers

NBA2K23NBABeoordeling2kBasketbalSheadon Gunput

NBA 2K23 Review – Het basketbalspektakel is terug (6)

NBA2K23

Beschikbaar vanaf 9 september 2022

Meer over dit spel

Bezig met laden...

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 10/16/2023

Views: 6406

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.